MINDFULNESS

La pràctica regular de mindfulness genera canvis en l’estat mental i emocional, proporcionant calma, pau i benestar emocional.
Quan parlem de mindfulness ens referim a la pràctica terapèutica de l’atenció o la consciència plena. És a dir, el conjunt de tècniques que en permetran entrenar la nostra capacitat d’atenció per tal d’arribar a experimentar el present, moment a moment, sense jutjar-lo ni tan sols valorar-lo. Simplement, vivint-lo.

Com a eina de treball psicoterapèutic, el mindfulness resulta molt útil, tant per a ajudar a persones que pateixen algun trastorn o malestar psicològic, com per a afavorir la comunicació entre pacient i terapeuta, propiciant un acompanyament professional de més qualitat humana. Utilitzant aquestes pràctiques al llarg de la teràpia, com a terapeuta aconsegueixo apropar-me a la persona que atenc en un estat de major presència.

La pràctica regular de tècniques de mindfulness generen canvis en l’estat mental i emocional, proporcionant calma, pau i una sensació de benestar. I és que més de 30 anys d’investigació demostren la seva eficàcia; una eficàcia avalada tant en el camp de la medicina i la salut, com en el de les teràpies en psicologia cognitiva-conductual de tercera generació.

Els beneficis del mindfulness

L’evidència científica ha demostrat que la pràctica regular del mindfulness resulta molt eficaç tant a l’hora de tractar problemes d’ansietat i estrès, sigui quina sigui la seva causa, com per evitar recaigudes de depressions. D’altra banda, el mindfulness també pot ser un complement clau en el tractament de trastorns alimentaris, addicions, trastorns obsessius compulsius (TOC), Trastorn d’Estrès Post-Traumàtic i trauma (TEPT), trastorn límit de personalitat (TLP), dolor crònic, fibromiàlgia, malalties coronàries o hipertensió, entre altres patologies.

Millora la salut física i emocional

Redueix l’estrès i l’ansietat

Permet reconèixer les emocions

Millora les relacions afectives

Redueix el pensament rumiatiu

Afavoreix la claredat mental i la concentració

Millora el descans i la qualitat del son

Millora l’autoestima i la confiança

Millora de la capacitat de regulació emocional

Redueix la depressió i evita recaigudes

Millora les habilitats socials

Millora la capacitat d’autoregulació

Redueix la reactivitat davant situacions difícils

Millora la capacitat de prendre decisions

Amplia l’empatia i la compassió

Afavoreix l’autoconeixement

Augmenta la capacitat d’acceptació

Proporciona calma, pau i sensació de benestar

Com et puc ajudar

La pràctica del mindfulness pot ser de gran utilitat per a totes aquelles persones que vulguin millorar la seva salut, reduir el seu nivell d’estrès i ansietat, gestionar millor una malaltia crònica i, en definitiva, restablir el seu estat de benestar i felicitat.

Tant si no has practicat mai mindfulness, com si vols aprofundir en les seves tècniques, pots contactar amb mi, apuntar-te en algun dels cursos que ofereixo regularment o descarregar-te algun dels meus recursos.

La Teràpia Gestalt vista des del mestre del cor

La Teràpia Gestalt vista des del mestre del cor

En teràpia Gestalt parlem que el canvi de consciència es dóna a través del “adonar-se”, un procés que és “aquí i ara”, sempre canviant, evolucionant i transcendint-se a si mateix. Aquesta ampliació de la consciència és gradual a mesura que s'avança a la teràpia...

Alliberant la teva vida de la por per abraçar l’amor

Alliberant la teva vida de la por per abraçar l’amor

Al remolí de la vida moderna, què passa quan tries viure amb autenticitat i en sintonia amb tu mateix? En aquest moment, et converteixes en un revolucionari de la teva pròpia existència, desafiant les múltiples pressions que ens empenyen a seguir patrons i ideals...

El mindfulness en psicoteràpia

El mindfulness en psicoteràpia

El mindfulness, una pràctica mil·lenària provinent de les tradicions orientals, ha trobat un lloc destacat a l'àmbit de la psicoteràpia contemporània. Des que el 1975 va aparèixer el primer ariticle sobre mindfulness l'interès i la investigació sobre els seus...