La Teràpia Gestalt vista des del mestre del cor

En teràpia Gestalt parlem que el canvi de consciència es dóna a través del “adonar-se”, un procés que és “aquí i ara”, sempre canviant, evolucionant i transcendint-se a si mateix.

Aquesta ampliació de la consciència és gradual a mesura que s’avança a la teràpia gestàltica. Poden diferenciar-se quatre etapes:

  1. Donar-se compte simple. La persona enfoca els problemes de la seva vida i hi posa consciència.
  2. Adonar-se del adonar-se’n. Suposa un nivell més afinat. La persona s’adona del que està evitant o es resisteix a enfocar, dels sentiments que se succeeixen aquí i ara.
  3. Adonar-se del caràcter. En la mesura que un s’adona dels patrons d’adonar-se’n i d’evitar, va prenent consciència de l’estructura global del caràcter que el sustenta.
  4. Mantenir aquest adonar-se a la vida diària, no només a la teràpia.

En mantenir-se present, ara podem travessar aquestes emocions negatives deixant-les sentir. En travessar-les es pot donar una transformació de les mateixes, on desapareix l’emoció inicial o apareix una emoció positiva.

A través del canvi de consciència que es pot donar, deixem d’identificar-nos amb els mecanismes de l’ego i entra en acció el veritable Mestre Interior.

En teràpia Gestalt parlem del “continu emocional” o continu de consciència que intenta estar obert a tot allò que va sorgint. Aquest “continuum” és requerit per l’organisme per poder funcionar d’acord amb el principi gestàltic: sempre sorgirà la situació inconclusa més important i llavors podrà ser atesa. Cultivant i reforçant l’autosuport.

Els TRES PRINCIPIS gestàltics es poden resumir:

  1. Valoració de l’actualitat temporal , adonar-se’n.
  2. Valoració de latenció i acceptació de lexperiència.
  3. Valoració de la responsabilitat.

Aprendre a celebrar la vida, cultivant el veritable goig que procedeix de l’ànima i d’un amor a la vida, enmig de l’ALEGRIA, la SERENITAT i el BON HUMOR (tant a les grans com a les petites coses) ens permet, a cada instant, enmig del goig, aproximar-nos cada cop més al MESTRE QUE RESIDE AL NOSTRE COR.

Alliberant la teva vida de la por per abraçar l’amor

Alliberant la teva vida de la por per abraçar l’amor

Al remolí de la vida moderna, què passa quan tries viure amb autenticitat i en sintonia amb tu mateix? En aquest moment, et converteixes en un revolucionari de la teva pròpia existència, desafiant les múltiples pressions que ens empenyen a seguir patrons i ideals...

El mindfulness en psicoteràpia

El mindfulness en psicoteràpia

El mindfulness, una pràctica mil·lenària provinent de les tradicions orientals, ha trobat un lloc destacat a l'àmbit de la psicoteràpia contemporània. Des que el 1975 va aparèixer el primer ariticle sobre mindfulness l'interès i la investigació sobre els seus...